Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mama unei adolscente ucisă de doi băieți pe care i-a cunoscut pe internet trage un semnal de alarmă

Mama Briannei Ghey a cerut ca uciderea ei să fie un „punct de cotitură” în modul în care societatea vede „mizeria” internetului, avertizând că o generație de tineri anxioși va crește fără reglemantare, scrie The Guardian.

Esther Ghey a spus că companiile de tehnologie au „responsabilitatea morală” de a restricționa accesul la conținut online dăunător.

Ea susține interzicerea totală a accesului la rețelele sociale pentru minorii sub 16 ani – o mișcare aflată în prezent în dezbatere în anumite legislaturi, inclusiv în Florida, în SUA.

Ea crede că fiica ei a fost vulnerabilă după ce a petrecut atât de mult timp online, fiind lipsită de contactul cu prietenii ei din viața reală. Ghey a spus că mai crede că Brianna ar fi în viață dacă ucigașii ei nu ar fi putut accesa conținut violent pe dark web, precum și pe internetul obișnuit, unde a fost pusă la cale uciderea ei pe 11 februarie anul trecut.

Vorbind cu The Guardian, femeia în vârstă de 37 de ani a spus că șefii din domeniul tehnologiei sunt, de asemenea, vinovați când este vorba de valul de anxietate și probleme de sănătate mintală care afectează copiii, despre care a spus că a dus la „o lipsă completă de reziliență a tinerilor”.

Ea a spus că companiile de tehnologie ar trebui să reflecte nu doar asupra uciderii Briannei, dar și asupra „tinerilor care și-au luat viața” ca urmare a experiențelor lor dăunătoare online.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult