Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Majoritatea membrilor echipajului navei ruse de debarcare distruse Cezar Kunikov „nu au reușit să scape”

Majoritatea membrilor echipajului navei mari de debarcare a Rusiei Cezar Kunikov au murit după ce a fost vizată și scufundată de mai multe drone navale ucrainene, potrivit unor surse, citate de Sky News.

„Potrivit informațiilor disponibile, acolo era muniție și majoritatea echipajului nu a reușit să scape”,a declarat Andriy Yusov, purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene, agenției de presă ucrainene Ukrinform.

Nava de debarcare de 122,5 metri a fost lovită de mai multe ori din direcția babord.

Imaginile filmate pe cel puțin patru drone au arătat zona grav avariată și parțial luminată.

„Lovitură mare pentru flota agresorului”

Oferind mai multe detalii despre operațiune, Yusov a spus că pregătirile au fost ample și au implicat urmărirea rutelor navei și colectarea de date, a raportat Ukrinform.

„Frecvența cu care sunt efectuate operațiunile relevante arată că ucrainenii învață, își îmbunătățesc tactica și strategia și, bineînțeles, astfel de măsuri vor fi continuate”, a spus Yusov.

„Distrugerea de astăzi a navei de debarcare este o lovitură mare pentru capacitățile flotei agresorului. Nu vor putea conduce operațiuni amfibii împotriva Ucrainei mult timp”.

Potrivit forțelor armate ucrainene, această operațiune a fost efectuată de Grupul 13, o unitate specializată din cadrul direcției de informații a Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult