Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți traficanți de droguri din Spania supravegheau cu o dronă activitatea poliţiei

Poliţia spaniolă a anunţat luni că a prins o reţea de traficanţi de haşiş care supraveghea cu o dronă activitatea poliţiei pentru a debarca în siguranţă drogurile în largul coastei sudice a Spaniei, relatează AFP.

Cei doisprezece traficanţi ar fi introdus în Spania ''peste şase tone de haşiş în lunile noiembrie şi decembrie, cu un profit de aproximativ cinci milioane de euro'', potrivit unui comunicat al poliţiei, conform Agerpres

Aceşti zece bărbaţi şi două femei, cu cetăţenie spaniolă, au fost aduşi în faţa judecătorului din La Linea de la Concepción, oraş din extremitatea sudică a ţării aflat în prima linie în lupta împotriva introducerii haşişului marocan în ţară. Opt dintre ei au fost plasaţi în detenţie provizorie până la o dată neprecizată.

"Unul dintre deţinuţi era specializat în pilotarea de drone de ultimă generaţie", a explicat poliţia.

Drona, un radar şi un dispozitiv perturbator de frecvenţe au fost folosite pentru a debarca haşişul cu ajutorul unei bărci cu motor. Astfel au reuşit să "monitorizeze posibila prezenţă a poliţiei şi să asigure în acest mod debarcarea drogurilor în condiţii de maximă securitate", potrivit poliţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult