Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți soldați nord-coreeni au trecut granița. Sudul a deschis din nou focul. Cum au reacționat trupele Phenianului

Armata Coreei de Sud a tras focuri de avertisment după ce mai mulţi soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa, afirmă Statul Major General, conform Reuters.

Soldaţii nord-coreeni s-au retras după ce au fost trase focurile de avertisment, a adăugat Statul Major General. 

Aceştia au încălcat Linia militară de demarcare, alergând prin mijlocul Zonei Demilitarizate, joi, în jurul orei 11:00 (02:00 GMT). Acesta este cel puţin al treilea astfel de incident produs în această lună. Armata Coreei de Sud a tras, marţi, focuri de avertisment după ce zeci de soldaţi nord-coreeni au străpuns linia de demarcare.

Deşi ocazional, de-a lungul anilor de când lupta deschisă între cele două ţări a încetat, la finalul Războiului Coreean din 1950-1953, au avut loc înfruntări mortale, incidentele recente marchează o creştere ciudată a activităţii în apropierea liniei de demarcare.

Incidentul vine după preşedintele rus, Vladimir Putin, a vizitat Phenianul săptămâna aceasta, pentru prima dată în 24 de ani, potrivit News.ro.

Citește și
vladimir putin kim jong-un
Ce se ascunde, de fapt, în spatele întâlnirii dintre Putin și Kim Jong-un. Obiectivul major al liderului de la Kremlin
Zeci de soldați ai Phenianului au încălcat granița

În urmă cu doar câteva zile, aproximativ 20-30 de soldaţi nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcaţie militară din cadrul zonei demilitarizate (DMZ) în secţiunea centrală a frontierei în jurul orei 8:30 dimineaţa, potrivit Statul Major Întrunit (JCS).

Armata sud-coreeană a efectuat misiuni de avertizare şi a tras focuri de avertisment, determinându-i pe soldaţii nord-coreeni să se întoarcă de partea lor de graniţă, a declarat JCS, adăugând că nu a existat nicio activitate neobişnuită după focurile de avertisment, transmite Yonhap, potrivit Agerpres.

Încălcarea frontierei a avut loc în condiţiile în care Coreea de Nord a desfăşurat sute de soldaţi în zonele de front începând cu luna aprilie pentru a desfăşura o serie de activităţi, cum ar fi plantarea de mine, ridicarea de ziduri şi construirea de drumuri pentru operaţiuni militare.

"Aceste activităţi par a fi măsuri de întărire a controlului intern al armatei nord-coreene şi al rezidenţilor şi de respingere a încercărilor acestora de a trece graniţa", a precizat JCS.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult