Modifica setarile cookie
Toate categoriile

MAE ucrainean: Declarațiile lui Viktor Orban demască disprețul patologic față de Ucraina și lipsa de viziune politică

Kievul l-a pus la zid pe Viktor Orban, premierul Ungariei, pentru declarațiile făcute recent în contextul războiului provocat de Rusia în Ucraina.

Ministerul ucrainean de Externe a comentat ultimele declarații ale premierului ungar Viktor Orban, potrivit cărora războiul la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia dacă SUA vor înceta să aprovizioneze Kievul cu arme.

"Declarațiile premierului Ungariei demonstrează un dispreț patologic față de Ucraina și poporul ucrainean, care se opune agresiunii rusești, precum și propria miopie politică. La urma urmei, o înfrângere a Ucrainei în război, pe care Viktor Orban o solicită indirect, ar duce la o amenințare directă a agresiunii rusești pentru Ungaria și maghiari", a declarat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit European Pravda.

Orban: „Ucraina poate lupta doar atât timp cât Statele Unite o sprijină cu bani și arme”

"Liderul ungar ar trebui să se întrebe dacă vrea pace. Dacă răspunsul este da, el trebuie să se folosească de legăturile sale strânse cu Moscova pentru ca aceasta să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei și să-și retragă trupele", a adăugat Ministerul de Externe.

Prim-ministrul Ungariei a declarat într-un interviu acordat ziarului pro-guvernamental Magyar Nemzet că "Ucraina poate lupta doar atât timp cât Statele Unite o sprijină cu bani și arme. Dacă americanii vor pace, atunci va fi pace".

Citește și
Dmytro Kuleba
Kuleba: Ucraina vrea un summit pentru încheirea războiului, organizat la ONU până la finalul lunii februarie

Viktor Orban își repetase anterior declarațiile potrivit cărora, în opinia sa, pacea în Ucraina ar fi cel mai bine obținută prin negocieri între Rusia și Statele Unite.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult