Modifica setarile cookie
Toate categoriile

MAE maghiar: Ambasadorul SUA se poartă ca și cum Ungaria ar fi al 51-lea stat american și el ar fi guvernatorul acestuia

Un secretar de stat din ministerul maghiar de Externe a declarat că ambasadorul SUA la Budapesta se comportă ca și cum Ungaria ar fi al 51-lea stat american, iar el ar fi guvernatorul acestuia.  

Ambasadorul SUA la Budapesta, David Pressman, „se comportă ca și cum Ungaria ar fi cel de-al 51-lea stat al Statelor Unite și el ar fi guvernatorul acestuia”, a declarat secretarul de stat pentru relații bilaterale din cadrul Ministerului de Externe al Ungariei, Tamas Menczer (foto), potrivit TASS, care citează site-ul About Hungary.

Diplomatul maghiar a comentat declarațiile ambasadorului SUA la ceremonia de deschidere a celei de-a12-a ediții a Festivalului de Film Evreiesc de la Budapesta. Pressman a criticat afișele care sugerau legătura dintre familia Soros și conducerea Comisiei Europene.

”Noi spunem ”nu” migrației”

„Noi spunem „nu” migrației. Această decizie a alegătorilor maghiari trebuie respectată”, a continuat Menczer. „Este o problemă pe care ambasadorul SUA nu o înțelege”.

Diplomatul maghiar a mai subliniat că Ungaria este „unul dintre cele mai bune locuri din lume” în ceea ce privește securitatea persoanelor cu identitate evreiască, în timp ce, pe de altă parte, antisemitismul „nu a fost niciodată o problemă atât de mare în SUA ca acum".

Citește și
Orban a vorbit cu Putin și i-a cerut încetarea focului în Ucraina. Liderul rus a fost de acord cu discuții de pace în Ungaria
Ungaria anunță că va continua să coopereze cu Rusia: ”Nu acceptăm nicio presiune din exterior”. Ce va primi de la Putin

Evreii reprezintă doar 2% din populația SUA, dar suferă aproximativ 55% din cazurile de infracțiuni motivate de ură, arată site-ul maghiar citat.

Potrivit lui Menczer, 88% dintre evrei consideră antisemitismul o problemă în SUA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult