Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Macron şi Putin au discutat aproape două ore la telefon. Ce ar fi dat de înțeles președintele Rusiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat, sâmbătă, aproape două ore pentru a încerca să scadă tensiunile legate de criza ruso-ucraineană, a anunţat Elysee, potrivit Le Figaro, citează News.ro.

Potrivit The Guardian, un reprezentant al preşedinţiei franceze a declarat că Putin nu a spus nimic în timpul conversaţiei cu Macron care să sugereze că s-ar pregăti de invadarea Ucrainei, citează News.ro.

„Nu am observat niciun indiciu în ceea ce a spus preşedintele Putin că el ar urma să atace. Totuşi, suntem extrem de vigilenţi cu privire la poziţia armatei Rusiei pentru a evita ce este mai rău”, a afirmat oficialul francez.

 

Franţa le recomandă cetăţenilor săi să evite călătoriile în Ucraina

 

Citește și
hotel foc spania
Momente de groază pentru turiștii cazați la un hotel din Barcelona. Clădirea a fost cuprinsă de flăcări

Emmanuel Macron l-a avertizat pe Vladimir Putin că „un dialog sincer nu este compatibil cu o escaladare” din punct de vedere militar al situaţiei de la frontiera Ucrainei. “Ambii şi-au exprimat dorinţa de continuare a dialogului cu privire la „căile de punere în practică a acordurilor de la Minsk” despre Donbass şi cu privire la „condiţiile de securitate şi stabilitate în Europa”.

Discuţia dintre cei doi lideri a început la ora 12.30 a Franţei şi a precedat un apel similar care îi va avea protagonişti pe preşedintele american Joe Biden şi Vladimir Putin.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult