Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Macron, optimist în privința vaccinului anti-COVID-19. "Avem perspective rezonabile"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat joi că există "perspective rezonabile" de a obţine un vaccin împotriva coronavirusului "în următoarele luni", în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel.

"Am spus-o şi este foarte important, chiar în momentul în care mai multe vaccinuri sunt în faza a 3-a, avem perspective rezonabile de a avea un vaccin în următoarele luni", a afirmat el la fortul Bregancon, în sud-estul Franţei, potrivit Agerpres.

"Asta nu va rezolva problemele următoarelor săptămâni, ci ale lunilor viitoare", a adăugat Macron, declarându-se mulţumit de coordonarea europeană în dezvoltarea unui vaccin.

"Am ameliorat cooperarea europeană pentru dezvoltarea unui vaccin împreună, asociind multe alte state şi Comisia, pentru a încuraja mai întâi grupurile care caută un vaccin", a reamintit el.

Macron a spus că statele UE au trebuit să se asigure că vor avea "capacitatea de a-l produce şi de a-l livra populaţiilor lor când va fi disponibil", a subliniat preşedintele francez.

Citește și
coronavirus, covid 19
Răsturnare de situație. Ce au descoperit oamenii de știință despre copii și coronavirus
Cursa pentru vaccinul anti-COVID

 

În contextul în care cercetările se accelerează pentru descoperirea unui vaccin, Comisia Europeană a anunţat joi că a rezervat 225 de milioane de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19 la laboratorul german CureVac. Este cel de-al patrulea astfel de acord pe care îl încheie UE.

Bruxellesul a rezervat deja 300 de milioane de vaccinuri în pregătire la laboratorul francez Sanofi şi 400 la cel american Johnson&Johnson.

De asemenea, Comisia a semnat pe 14 august un contract de achiziţie anticipată cu grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, cu o opţiune de 100 de milioane de doze suplimentare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult