Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un lunetist american din Ucraina spune că are nevoie disperată de muniție, nu de tancuri

Un veteran american care luptă în Ucraina a spus că soldații sunt disperați după artilerie și muniție.

Nu-i pasă să obțină echipamente mai scumpe, cum ar fi tancurile chiar acum, pentru că nu de asta au nevoie cel mai mult, a adăugat el, scrie Business Insider.

Jonathan Poquette a declarat pentru Business Insider că lipsa de muniție a Ucrainei a însemnat că soldații săi trebuie să devină mult mai selectivi în ceea ce privește țintele, uneori fără a trage în grupuri de ruși în avans pe care le-ar fi lovit mai devreme.

Și în timp ce îi urmărește pe aliații Ucrainei dezbătând ce ajutor suplimentar să-i ofere țării, el are o cerere clară.

„Cu Occidentul, vezi atât de multe lucruri despre: „Oh, da, ei donează aceste vehicule, aceste vehicule, aceste vehicule”, a spus el. „Și parcă, frate, nu-mi pasă de vehicule, într-o anumită măsură.

Dă-mi gloanțe. Da-mi mortare. Da-mi artilerie. Da-mi lucruri care să le permită soldaților individuali să lupte și să-i omoare pe ruși."

Poquette este un lunetist care face parte din Chosen Company - o forță internațională din cadrul Brigăzii 59 Motorizate a armatei ucrainene, care este desemnată oficial ca unitate de recunoaștere, dar adesea folosită mai mult pentru asalturi din prima linie și misiuni defensive - și se recuperează după o rănire la Kiev de la sfârșitul lunii ianuarie. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult