Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lukașenko spune că Ucraina a declanșat războiul și recunoaște că Belarusul a tras „două, trei rachete” spre teritoriul vecin

Președintele Aleksandr Lukașenko a confirmat că Belarusul a lansat rachete asupra Ucrainei.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina, ziua a 4-a | LIVE UPDATE

 

Rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarusului asupra pozițiilor militare din Ucraina, a declarat președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, potrivit Ukrinform, care citează BelTA (agenția națională de știri de stat a Republicii Belarus).

Lukașenko a calificat mișcarea drept "forțată", deoarece diviziile ucrainene de rachete au fost desfășurate la câțiva kilometri de granița cu Belarus, pregătite să "lovească în câteva minute" pozițiile rusești din Belarus.

Potrivit acestuia, trupele rusești au tras asupra teritoriului ucrainean "două sau trei rachete". În același timp, Lukașenko a acuzat Ucraina de declanșarea războiului.

Citește și
Von der Leyen
Ursula Von Der Leyen: vor fi înghețate activele Băncii Centrale a Rusiei. Efectele directe

După cum s-a raportat, Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie începerea așa-numitei "operațiuni militare speciale în Donbas". Invazia a fost efectuată inclusiv de pe teritoriul Belarusului.

Legea Marțială a fost impusă pe întreg teritoriul Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind mobilizarea generală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult