Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lukașenko: Rusia și Belarus „s-au pregătit pentru pace” - Ucraina „nu vrea”

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a susținut că Rusia și Belarus sunt pregătite pentru pace, dar Ucraina pare să nu dorească să negocieze, scrie SkyNews.

Vorbind la o întâlnire cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, Lukaşenko a spus: „Dacă vor să trăim în pace în regiunea noastră - din ceea ce pot spune este că atât Rusia cât și Belarus sunt pregătite pentru asta”.

"Dacă vor să lupte până la capăt, asta e treaba lor, dreptul lor, dar... pentru moment, nici eu, nici serviciile noastre speciale nu-i vedem dispuși să poarte negocieri adecvate", a mai adăugat președintele din Blarus.

La începutul acestei săptămâni, președintele american Joe Biden a declarat că este pregătit să vorbească cu Vladimir Putin dacă liderul rus este interesat să pună capăt războiului.

Dar orice perspectivă de negocieri de pace a dispărut repede când Kremlinul a spus că Occidentul trebuie, pentru început, să recunoască anexarea declarată de către Moscova a patru regiuni ucrainene.

Citește și
Alexandru Lukașenko
Lukașenko a spus că armata din Belarus și Federația Rusă se antrenează ca o singură armată

Rusia și Belarus fac parte oficial dintr-un „stat de uniune” și sunt strâns aliate din punct de vedere economic și militar, Moscova folosind Belarus ca punct de trecere pentru invazia sa din 24 februarie a Ucrainei.

Cele două părți au discutat sâmbătă despre cooperarea militară bilaterală și au modificat un acord privind „furnizarea comună a securității regionale”.

Belarus a spus că nu va intra în război, dar Lukașenko a ordonat în trecut trupelor să se desfășoare cu forțele ruse în apropierea graniței cu Ucraina, invocând amenințări la adresa Belarusului de la Kiev și Occident.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult