Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lucruri neștiute despre regele Charles al III-lea. Monarhul a avut probleme la învățătură. „Am promovat la a patra încercare”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Noul rege Charles al III-lea este deja bunic și are cinci nepoți de la cei doi băieți, Wiliam și Harry. A așteptat șapte decenii ca să urce pe tron și să poarte coroana Regatului Unit.

Prințul de Walles a devenit rege după cea mai lungă ucenicie regală din istorie.

Tami Hoffman, ITN Productions: „Charles a împlinit deja 70 de ani. Este cea mai în vârstă persoană care accede la tron în Regatul Unit și a avut la dispoziție decenii ca să se pregătească pentru acest moment”.

În acest timp, regina mamă i-a fost tutore. În public, chiar și el i se adresa Elisabetei a II-a cu „maiestate” - dar priviți reacția reginei când amândoi erau pe scenă, la un concert aniversar. Elisabatea a II-a împlinea atunci 96 de ani.

Charles avea 3 ani când Elisabeta a devenit regină, în 1952. Pentru micul prinț, copilăria a fost dificilă, pentru că tânăra lui mamă a trebuit să pună serviciul ei în slujba regatului mai presus de orice.

Citește și
cosmin stan
Regele Charles al III-lea, mesaj pentru România, în direct, la Măruță: Sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară
Primul moștenitor al coroanei regale britanice care nu a fost educat acasă

Elisabeta a fost prima care a rupt tradițiile - așa cum am văzut dramatizat în serialul „The Crown” - iar Charles a fost primul moștenitor al coroanei regale britanice care nu a fost educat acasă.

Și primul care a obținut o diplomă universitară, chiar dacă uneori nu i-a fost ușor, după cum a recunoscut într-un interviu acordat prezentatoarei americane Barbara Walters în 1985.

Regele Charles al III-lea: „Am picat de trei ori examenele la matematică. Le-am promovat la a patra încercare”.

Charles a primit titlul de prinț de Walles în 1969.

La acea vreme, publicul îl știa mai degrabă drept un tânăr crai. A fost pilot de elicopter, s-a înrolat în escadrila forțele navale și - ulterior - a preluat comanda unui vas vânător de mine. Femeile roiau în jurul lui.

Când avea 31 de ani, Charles i-a cerut mâna Amandaei Knatchbull, nepoata unchiului său, dar a fost refuzat. A întâlnit-o apoi pe Camilla Shand, dar ea s-a măritat cu altcineva, cât el era în armată.

A înșelat-o pe prințesa Diana

În 1980 a început idila cu Lady Diana Spencer, sora mai tânără a unei fete din anturajul prințului.

750 de milioane de oameni de pe tot globul au urmărit în vara anului următor ceremonia căsătoriei celor doi.

În acea zi a părut că Cenușăreasa și-a găsit prințul. William, acum moștenitor al tronului, s-a născut la mai puțin de un. Harry a venit pe lume în 1984. Apoi, basmul s-a spulberat.

Charles a recunoscut apoi că a înșelat-o pe Diana și a urmat divorțul.

Un an mai târziu - după sfârșitul tragic al Dianei - Charles a trebuit să învețe să își crească singur copiii. Au trecut mulți ani până când britanicii i-au iertat infidelitatea. În 2005, iubita din tinerețe, Camila Parker Bowles, i-a devenit a doua soție.

Spre deosebire de mama lui, regina, care a refuzat să discute public opiniile ei, Charles a tinut discursuri și a scris articole despre teme apropiate inimii lui, cum ar fi medicina alternativă, energia verde și schimbările climatice.

Regele Charles al III-lea, îndrâgostit de România

Este recunoscut și pentru poznele pe care le face din când în când.

A experimentat să fie DJ și îmblânzitor de vulturi, s-a cățărat pe pereți de escaladă și s-a amuzat în timp ce a probat pălării ciudate.

Dar cel mai mult îi place natura și este un bun prieten al României.

Mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al III-lea cu regele Mihai. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal înainte de ceremonie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult