Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lovitură pentru Putin din partea unuia dintre puținii aliați care contează. Erdogan cere Rusiei să înapoieze Crimeea Ucrainei

Vladimir Putin a primit o lovitură neașteptată din partea unuia dintre puținii săi aliați care chiar contează, președintele turc Recep Erdogan. Liderul de la Ankara a cerut oficial Rusiei să înapoieze Ucrainei controlul asupra peninsulei Crimeea.

Într-un mesaj video adresat celui de-al patrulea summit al liderilor platformei Crimeei, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Rusiei să returneze Ucrainei controlul Crimeei, transmite Anadolu, citată de agenția bulgară Novinite.

Erdogan a afirmat sprijinul neclintit al Turciei pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, afirmând că întoarcerea Crimeei este o cerință a dreptului internațional.

El a subliniat că Turcia nu a recunoscut anexarea peninsulei de către Rusia și și-a exprimat îngrijorarea față de „durerea insuportabilă” suferită de tătarii din Crimeea sub ocupația rusă.

Turcia nu a impus sancțiuni Rusiei, dar a spriijint Ucraina în război

Liderul turc a reiterat angajamentul Ankarei de a pune capăt conflictului și de a obține o pace justă și durabilă, care să respecte integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

Citește și
Erdogan
Turcia face concurență Israelului și anunță un nou sistem antirachetă. Erdogan, planuri mari pentru „Domul de oțel”

În timp ce Turcia, sub Erdogan, s-a abținut de la a impune sancțiuni Rusiei și a facilitat modalitățile Rusiei de a se sustrage de la sancțiunile impuse de alte națiuni, a fost, de asemenea, un susținător semnificativ al Ucrainei.

Turcia a oferit ajutor militar, inclusiv drone Bayraktar, vehicule blindate pe roți și asistență în construirea navelor de război.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult