Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lovitură pentru mafia din Italia. Peste 60 de suspecți, potențiali membri ai grupării Ndragheta, au fost arestați

Poliția din Italia a arestat 61 de suspecți, potențiali membri ai grupării mafiote Ndragheta. Indivizii sunt auzați de fraudă, trafic de droguri, infiltrare în treburile guvernului și extorcare de fermieri locali.

Peste 500 de ofițeri au fost implicați în această operațiune, care s-a desfășurat în șapte regiuni din Italia. În total, oamenii legii au vizat 167 de persoane, informează BBC.

Arestările fac parte dintr-o operațiune mai largă desfășurată de autorități și care vizează reprimarea celui mai puternic grup mafiot italian.

Săptămâna trecută, peste 100 de persoane au fost arestate în toată Europa. Au fost implicate zece țări și confiscate active în valoare de 25 de milioane de euro.

De asemenea, actuala investigație a scos la iveală informații importante despre modul în care funcționează unele dintre cele mai înalte niveluri ale grupului, inclusiv în timpul pandemiei de Covid-19.

Citește și
Fostul pugilist român Ovidiu Bali, la JO de la Atlanta
Fost boxer român care lucra pentru Camorra, arestat la Roma. Ce făcea pentru mafia italiană

Luna trecută, unul dintre presupușii săi șefi, Pasquale Bonavota, a fost arestat într-o catedrală din orașul Genova.

Sute de alți presupuși mafioți și oficiali corupți, fie au fost închiși, fie urmează să fie judecați pentru presupusa lor implicare în afacerile familiei Mancuso. Este doar una dintre cele 150 de familii care fac parte din rețeaua criminală a Ndranghetei. Grupul activează în peste 40 de state și este considerat chiar mai puternic decât Cosa Nostra.

Anchetatorii italieni și belgieni cred că gruparea criminală a făcut contrabandă cu aproape 25.000 de kilograme de cocaină între octombrie 2019 și ianuarie 2022 și a transportat peste 22 de milioane de euro din Calabria către Belgia, Țările de Jos și America de Sud.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult