Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locuitorii unui oraș german, somați să plătească peste 200.000 € pentru că nu mai beau bere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Locuitorii unui oraș german sunt buni de plată pentru că beau prea puțină bere. O fabrică din landul Hessa cere 260.000 de euro daune din bugetul local - adică din taxele plătite de localnici - în baza unui contract vechi de câteva decenii.

Înțelegerea dintre primărie și producătorul de bere garanta o achiziție minimă anuală, care acum nu mai poate fi respectată. Oamenii din zonă fie nu mai beau deloc alcool, fie preferă vinul.

Reporterii unei televiziuni au mers special în orașul Vellmar, din Germania, pentru a afla de ce localnicii nu mai beau bere ca odinioară.

Localnic: "Eu nu beau bere. Prefer un pahar cu vin".

Localnic: "Nu sunt persoana potrivită să vă răspund. Eu nu beau bere deloc".

Situația e clară. În această localitate, oamenii nu mai beau bere. Drept urmare, fabrica din zonă cere primăriei despăgubiri de 260.000 de euro.

Citește și
Restrictii
Germania are în vedere interzicerea călătoriilor de Paşte

Localnic: "O Doamne! Ce pot să spun la așa ceva?".

De vină sunt contractele semnate cu pub-urile în anii '70- '80. Însă, la acea vreme, oamenii cumpărau în cantități mari băutură. Așa că, acum 50 de ani, localurile au convenit asupra unor achiziții minime de la fabrirca de bere din zonă.

Manfred Ludewig, primarul orașului Vellmar: "La acea vreme, pe această bază s-au încheiat contractele cu fabrica de bere Binding. În plus, fabrica a preluat şi unele lucruri, cum ar fi mobilierul din localuri".

În ultimii ani însă, petrecerile cu mulți invitați au devenit din ce in ce mai rare în acest local. Drept urmare, cetățenii din Vellmar nu au băut cele aproximativ 43.000 lăzi de bere pe an, stipulate în contract.

Localnic: "În opinia mea, un contract semnat e un act bătut în cuie".

Localnic: "Este legitim să-și ceară drepturile".

Localnic: "Nu a existat un bonus atunci când oamenii au băut mai mult. E un caz dificil, după părerea mea".

Primăria a ajuns la o înțelegere parțială cu fabrica respectivă. E gata să plătească 42.000 de euro pentru achiziționarea de bere "pentru protocol". Și se duc negocieri pentru suma de 200.000 de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult