Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul unei țări UE, avertisment teribil: Aderarea Ucrainei la NATO ar putea duce la Al treilea Război Mondial

Occidentul poartă o parte din vină pentru continuarea războiului din Ucraina, este de părere premierul slovac Robert Fico. Invitația de aderare la NATO transmisă Ucrainei este „periculoasă”, crede el.

„Acesta este un război care a început cu o încălcare a dreptului internaţional de către Rusia. Dar astăzi Occidentul susţine continuarea războiului pentru a îngenunchea Rusia", a declarat duminică politicianul social-democrat pentru postul de ştiri TA3, tranmite dpa, preluată de Agerpres.

Acest politician populist de stânga consideră că invitaţia de aderare la NATO cerută de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este periculoasă.

„Nu este o idee bună să primim Ucraina în NATO, deoarece ar fi o ameninţare pentru întreaga lume. Ucraina ar trebui să rămână neutră şi să primească garanţii de securitate pentru acest lucru", a spus el.

Fico a avertizat că aderarea Ucrainei la NATO ar putea duce direct la cel de-Al Treilea Război Mondial.

Citește și
Vladimir Putin
Vladimir Putin avertizează Kievul și Occidentul. Ce nu va permite Rusia niciodată Ucrainei, „indiferent de situaţie”

Slovacia se învecinează direct cu Ucraina şi este membră atât a UE, cât şi a NATO. Guvernul de la Bratislava sprijină aderarea Ucrainei la UE.

Bratislava ajută Kievul cu aprovizionarea cu energie şi sisteme de deminare, dar nu şi cu arme din propriile stocuri militare de când Robert Fico a preluat din nou funcţia după victoria sa electorală în urmă cu un an pentru a patra oară.

Cu toate acestea, industria de apărare din Slovacia continuă să producă obuziere şi muniţie pentru armata ucraineană pe bază comercială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult