Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul separatist din Donețk plănuiește să facă din Mariupol un „oraș stațiune”

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk (DPR), Denis Pushilin, a declarat că intenționează să transforme Mariupol într-o stațiune, scrie CNN.

"Rusia este aici pentru totdeauna, iar voi sunteți în sfârșit acasă. Acum acesta este teritoriul Republicii Populare Donețk pentru totdeauna. Nimeni nu ne-o va lua", a spus Pușilin după ce a participat la evenimentele de marcare a Zilei Victoriei.

„Avem putere, avem oportunități, avem sprijinul celei mai mari țări frumoase – Rusia”, le-a spus Pușilin locuitorilor din Mariupol, potrivit agenției de știri de stat ruse TASS. „Sarcina este de a face din Mariupol un oraș stațiune, ceea ce nu a fost posibil până acum”.

Pușilin a spus că uzina de oțel Azovstal, unde au rămas sute de soldați ucraineni, „a afectat negativ ecologia orașului”.

„Dacă Azovstal nu este restaurat, atunci vom face un oraș stațiune”, a spus Pușilin, explicând că va crea locuri de muncă suplimentare și va aduce venituri orașului.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin a semnat un decret pentru a oferi bani familiilor soldaţilor ruşi morți în Ucraina

Pușilin a spus că RPD se confruntă cu sarcina de a recâștiga controlul asupra teritoriilor sale, iar apoi republica va decide asupra viitorului ei.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Moscova a recunoscut suveranitatea RPD și a Republicii Populare Lugansk.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult