Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul opoziţiei din Coreea de Sud, înjunghiat în gât, a fost operat. În ce stare se află

Liderul Partidului Democrat din opoziţia sud-coreeană, Lee Jae-myung, se află la terapie intensivă, miercuri, la o zi după ce a fost înjunghiat în gât.   

Chirurgii l-au operat pe Lee mai bine de două ore, miercuri, pentru a repara un vas de sânge important din gât, care a fost tăiat când un atacator s-a năpustit asupra lui şi l-a înjunghiat cu un cuţit, potrivit News.ro.

„Actul de teroare împotriva preşedintelui Lee Jae-myung a fost în mod clar o provocare împotriva democraţiei şi o ameninţare la adresa democraţiei", a declarat Hong Ik-pyo, lider al Partidului Democrat, la o reuniune a consiliului de conducere al partidului.

El a cerut o investigaţie rapidă şi o securitate mai strictă pentru personalităţile politice de profil înalt, reluând întrebările cu privire la siguranţa pe traseele de campanie, într-o ţară cu un istoric de violenţă politică, în ciuda restricţiilor stricte privind deţinerea de arme de foc.

Citește și
Seoul, Coreea de Sud
FOTO. În timp ce în România este vreme de primăvară, în Coreea de Sud a căzut cea mai grea ninsoare din ultimii 40 de ani

Jin Jeong-hwa, un susţinător al partidului care a fost martor la locul înjunghierii, a declarat că incidentul a arătat în mod clar necesitatea unei protecţii de securitate mai puternice şi profesioniste pentru liderii politici.

„Oameni precum liderii opoziţiei chiar au nevoie de un detaşament de securitate dedicat", a declarat Jin într-un interviu acordat Reuters.

El a adăugat că, din experienţa sa, la evenimente politice a reieşit clar că Lee era foarte expus la ameninţări la adresa siguranţei personale.

Atacul împotriva lui Lee Jae-myung, care s-a desfăşurat rapid, dar care a fost surprins pe scară largă în imaginile de la evenimentul public în aer liber, a şocat atât partidul său, cât şi pe rivalii săi, care au condamnat toate violenţele împotriva personalităţilor politice.

Lee a fost transportat pe calea aerului de la Busan, unde a avut loc atacul, la Seul marţi, unde a fost operat pentru a i se reconstrui vena jugulară care pompează sângele de la cap înapoi la inimă şi pentru a i se introduce un tub care să susţină vasul afectat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult