Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul Hezbollah vizat de atacul israelian din Beirut ar fi supraviețuit bombardamentului, spun mai multe surse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Informaţii controversate circulau marţi seara cu privire la soarta comandantului Hezbollah, numit de unele surse Muhsin Shukr, cunoscut şi sub numele Fuad Shukr, vizat de lovitura israeliană din cursul acestei seri, conform Reuters şi AFP.

Şeful centrului de operaţiuni al grupării armate libaneze Hezbollah, Muhsin Shukr, a supravieţuit marţi unui atac israelian asupra suburbiei sudice a Beirutului care viza uciderea sa, au declarat pentru Reuters două surse de securitate de rang înalt.

În acelaşi timp, o sursă apropiată Hezbollah a declarat că Muhsin Shukr ar fi supravieţuit raidului israelian de marţi seara, potrivit AFP. Conform AFP, o sursă apropiată de Hezbollah a indicat că un şef militar al mişcării islamiste fusese vizat marţi seara de o lovitură israeliană asupra periferiei sudice a Beirutului, după un tir sângeros imputat Hezbollah, soldat cu 12 morţi, la care Israelul promisese să riposteze. Fuad Shukr, cunoscut şi sub numele de Muhsin Shukr, "a scăpat de lovitura israeliană",a declarat această sursă, sub rezerva anonimatului. Două persoane au fost ucise în atacul israelian de marţi asupra bastionului Hezbollah proiranian, conform sursei menţionate, care nu a putut să precizeze dacă responsabilul vizat figura printre victime. "Comandantul vizat jucase un rol de prim-plan în operaţiunile Hezbollah din sudul Libanului împotriva Israelului", a declarat pentru AFP aceeaşi sursă, sub rezerva anonimatului. Armata israeliană a anunţat că atacul său a vizat un comandant responsabil de moartea a 12 tineri, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, în cursul unui atac cu rachetă sâmbătă asupra platoului Golan, anexat de Israel. Agenţia naţională de presă libaneză, Ani, a anunţat că un raid inamic a avut drept ţintă "Consiliul Shura al Hezbollah", echivalentul biroului politic al puternicului grup libanez, la Haret Hreik, în periferia sudică a Beirutului. Un fotoreporter AFP la faţa locului a văzut că ultimul etaj al unui imobil cu opt niveluri fusese lovit şi că ambulanţe au sosit la locul loviturii. Premierul israelian Benjamin Netanyahu asigurase luni că ţara sa va da un "răspuns sever" la atacul asupra platoului Golan.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult