Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, promovat la gradul de general-colonel de către Vladimir Putin

Liderul autoritar al republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunţat miercuri că a fost promovat la gradul de general-colonel de preşedintele Vladimir Putin, într-un moment în care forţele Moscovei se confruntă cu o pierdere de teren în Ucraina.

"Preşedintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat. Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat", a postat Kadîrov pe Telegram. 

Acesta a afirmat că este recunoscător pentru "înalta apreciere a meritelor sale".

Kadîrov deține al treilea cel mai înalt grad de comandă în ierarhia militară rusă

Gradul de general-colonel este al treilea cel mai important grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cel de general de armată şi mareşal.

Liderul cecen era deja de trei ori general înainte de această promovare: al forţelor militare interne, al poliţiei şi al gărzii naţionale din Cecenia.

Citește și
Ramzan Kadîrov
Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-ar putea retrage din funcție. Mesajul postat pe Telegram

Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru gravele încălcări ale drepturilor omului în republica sa, a fost foarte activ de la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Unităţi cecene, între care miliţia personală a lui Kadîrov, "kadîrovţî", cu o reputaţie sinistră, luptă alături de forţele armate ruse în Ucraina.

Kadîrov își trimite fiii adolescenți să lupte în Ucraina

Luni, Ramzan Kadîrov şi-a anunţat intenţia de a trimite trei dintre fiii săi, adolescenţi, să lupte în Ucraina, făcând în acelaşi timp apel la utilizarea "armelor nucleare de putere scăzută" în contextul dificultăţilor cu care se confruntă trupele ruse.

De asemenea, el a criticat un al general-colonel rus, Aleksandr Lapin, care răspunde de operaţiile din zona Liman, localitate recent recucerită de forţele ucrainene, apreciind că acesta nu a furnizat "comunicaţiile" şi "muniţiile necesare" soldaţilor angajaţi în apărarea oraşului.

Kremlinul a elogiat, luni, "contribuţia eroică" a lui Ramzan Kadîrov în ofensiva din Ucraina, notează AFP, citată de Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult