Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul cecen Ramzan Kadîrov deplânge presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin. ”Am fost prieteni pentru mult timp”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a deplâns public presupusa moarte a liderului mercenar rus Evgheni Prigojin, relatează DPA, scrie Agerpres. 

"Moartea sa este o mare pierdere pentru întregul stat", a scris el joi seara târziu pe canalul său de Telegram, la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre o tragedie.

El le-a transmis, de asemenea, condoleanţe rudelor lui Prigojin.

Kadîrov şi Prigojin au fost amândoi implicaţi în războiul Rusiei din Ucraina cu trupe sub comanda lor. Pentru o vreme au fost uniţi în criticile lor la adresa conducerii militare ruse, dar în cele din urmă s-au despărţit.

"Am fost prieteni pentru o lungă perioadă de timp", a precizat Kadîrov în postarea de pe Telegram, la o zi după ce Prigojin ar fi murit într-un accident de avion.

Pe Telegram, Kadîrov a postat o fotografie cu Prigojin înmânându-i o medalie.

El a atins doar în trecere conflictul din jurul lui Prigojin.

Prigojin a pierdut din vedere imaginea de ansamblu în ultimele luni, a spus el. "I-am cerut să-şi lase ambiţiile personale deoparte în favoarea unor chestiuni de cea mai mare importanţă pentru stat", a scris Kadîrov.

Observatorii au declarat că alianţa dintre cei doi a fost probabil temporară, considerând că criticile lor la adresa conducerii militare au fost în primul rând despre obţinerea de avantaje pentru propriile grupuri militare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult