Liderii UE se tem de efectele scandalului din Parlamentul European. Ce le-a transmis Klaus Iohannis
Totodată, Iohannis și-a exprimat încrederea că Parlamentul va fi capabil să gestioneze problema şi să facă reformele necesare, au declarat doi oficiali familiarizaţi cu discuţia, citaţi de Politico.eu, potrivit News.ro.
În timp ce mulţi diplomaţi par a se mulţumi cu ideea de a lăsa ancheta de corupţie - care implică un posibil trafic de influenţă în Parlamentul European - pe seama autorităţilor belgiene, liderii UE au părut, joi, mai îngrijoraţi, potrivit mai multor oficiali şi diplomaţi care au vorbit cu jurnaliştii publicaţiei POLITICO.
Presa nu face decât să întrebe despre corupţie, iar UE are nevoie de un răspuns, şi-a avertizat premierul olandez Mark Rutte colegii europeni în timpul unei discuţii cu uşile închise, potrivit a doi diplomaţi citaţi de Politico.eu.
Colegul său din Letonia, Krišjānis Kariņš, a îndemnat la vigilenţă, pentru a se asigura că problema nu se infiltrează şi în alte instituţii ale UE, a declarat unul dintre oficiali. El şi-a sfătuit totodată colegii să nu propage naraţiunile eurosceptice despre faptul că întregul sistem UE ar fi degradat, a adăugat oficialul.
Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, confruntată cu întrebări despre scandal din partea liderilor UE, a subliniat că răspunsul lor va juca un rol în modul în care publicul percepe criza. Ea şi-a apărat propriul teritoriu, spunând că marea majoritate a deputaţilor europeni sunt funcţionari dedicaţi, care nu sunt responsabili pentru comportamentul neadecvat al unora. Ea a promis că se va asigura că deputaţii europeni vor declara în viitor toate invitaţiile şi cadourile primite de la guvernele străine.
Sursa: News.ro
Etichete: klaus iohannis , uniunea europeana , parlamentul european
Dată publicare: 16-12-2022 07:27