Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderii din Europa care iau apărarea condamnatului Donald Trump. ”Om de onoare” și ”victimă a hărțuirii”

Nimic nu-l poate despărţi pe Donald Trump de dragostea lui Viktor Orbán, scrie POLITICO.  

Premierul ungar l-a susţinut vineri dimineaţă pe Trump, chiar dacă fostul preşedinte american a fost găsit vinovat, joi, pentru toate cele 34 de capete de acuzare în procesul penal desfăşurat la New York.

Donald Trump a devenit primul fost preşedinte al SUA care a fost condamnat pentru o infracţiune, după ce un juriu din New York l-a găsit vinovat de falsificarea unor documente contabile pentru a ascunde o plată pentru tăcere către o vedetă porno făcută înainte de alegerile din 2016.

În ciuda verdictului, Orbán s-a referit la prietenul său cel mai bun, Trump, ca fiind un "om de onoare".

"În calitate de preşedinte, el a pus întotdeauna America pe primul loc, a impus respect în întreaga lume şi a folosit acest respect pentru a construi pacea", a declarat Orbán la X, adăugând, după cum a declarat şi Trump joi, după aflarea verdictului, că poporul american "îşi va da verdictul în noiembrie".

Citește și
donald trump
Donald Trump ar putea să nu aibă voie să voteze la alegerile din noiembrie. Totul depinde de un singur om
Matteo Salvini: Trump este ”o victimă a hărțuirii judiciare”

Viktor Orbán, figură a dreptei conservatoare, este de mult timp unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Trump în Europa, iar în martie el a mers în SUA pentru a susţine candidatura republicanului care vrea să revină la Casa Albă după alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Sprijin pentru Trump a venit şi din partea vicepremierului italian de extremă-dreapta Matteo Salvini, care şi-a exprimat "solidaritatea şi sprijinul deplin" pentru infractorul acum condamnat.

Trump este o "victimă a hărţuirii judiciare" provocate de "instrumentalizarea sistemului judiciar de către stânga", a susţinut Salvini, care este şeful partidului de extremă dreapta Liga.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult