Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lavrov transmite Occidentului că are o „logică schizofrenică” atunci când vorbește de negocieri între Moscova și Kiev

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov folosește cuvinte dure când vine vorba de Occident. Marți, într-o conferință de presă el a respins categoric declarațiile privind posibile negocieri cu Kiev și a acuzat Occidentul de „logică schizofrenică”.

O posibilă începere a negocierilor între Federaţia Rusă şi Ucraina după contraofensiva Kievului este o „schizofrenie”, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă, imediat după revenirea de la Consiliului de Securitate al ONU care a avut loc la New York, informează agenţia oficială de presă rusă TASS.

"Acum a apărut această teorie ridicolă: haideţi ca noi (ţările occidentale) să asigurăm acum Ucrainei o contraofensivă de succes, apoi să-i cerem Ucrainei, (preşedintelui Volodimir) Zelenski să înceapă negocierile. Dar aceasta este un fel de logică schizofrenică. Noi dorim ca de pe teritoriul Ucrainei să nu existe ameninţări la adresa securităţii noastre, iar aceste ameninţări s-au acumulat acolo de mulţi, mulţi ani, mai ales după lovitura de stat din februarie 2014", a spus Lavrov.

Tema unei posibile contraofensive a forţelor armate ale Ucrainei este discutată în mass-media de câteva luni. Presa a dat date diferite. Ministerul rus de Externe a declarat anterior că speculaţiile ţărilor occidentale cu privire la viitoarea contraofensivă ucraineană confirmă implicarea lor directă în conflict, aminteşte TASS.

Tot marţi, The New York Times, citând documente secrete ale Pentagonului şi ale serviciilor de informaţii americane scurse online, a relatat că comandamentul militar ucrainean se pregăteşte să lanseze contraofensiva în luna mai. Potrivit publicaţiei, pentru aceasta, până la sfârşitul lunii aprilie, Ucraina trebuie să pregătească 12 brigăzi de luptă a câte 4 mii de oameni fiecare.

Citește și
Serghei Lavrov
Moscova ''nu va ierta'' Statele Unite pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult