Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lavrov: Rusia consideră Uniunea Europeană o alianță neprietenoasă. Vom acționa dur dacă este necesar

”Uniunea Europeană, din vina ei, a pierdut Rusia, acum Moscova o consideră o alianță neprietenoasă”, susține ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat aif.ru, scrie TASS.

„Uniunea Europeană a pierdut Rusia. Ea însuși este de vină pentru asta. La urma urmei, statele membre UE și liderii uniunii în sine declară deschis necesitatea de a provoca Rusiei, așa cum au spus ei, o înfrângere strategică. Ei pompează regimului criminal de la Kiev arme și muniție, trimit instructori și mercenari în Ucraina. Din aceste motive, considerăm UE ca o asociație neprietenoasă”, a spus Lavrov, conform TASS.

El a subliniat că partea rusă a tras concluziile necesare din această situație. Potrivit acestuia, ca răspuns la pașii ostili, Moscova va acționa „dur, dacă este necesar, ghidată de interesele naționale ale Rusiei și de principiul reciprocității general acceptat în practica diplomatică”.

Lavrov a explicat că Rusia va lua decizii cu privire la viitorul dialogului cu Uniunea Europeană pe baza intereselor consacrate în noul concept de politică externă a țării.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult