Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lavrov acuză SUA de ”propagandă” despre agresiunea rusă, pentru a încuraja Ucraina să declanșeze un război

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Washingtonul că duce o "campanie de propagandă" despre posibila agresiune rusă, în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, a anunţat Ministerul de Externe rus.

"Campania de propagandă lansată de Statele Unite şi aliaţii săi cu privire la ”o agresiune a Rusiei” împotriva Ucrainei are ca scop provocarea, încurajând autorităţile de la Kiev" să se lanseze într-o "rezolvare militară a problemei Donbasului", potrivit unui comunicat de sâmbătă, ce face referire la regiunea din estul Ucrainei de la graniţa cu Rusia unde forţele ucrainene se luptă de opt ani cu separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova.

Lavrov: Cerințele de securitate cheie ale Rusiei au fost ignorate

Potrivit comunicatului rezumând convorbirea telefonică purtată sâmbătă cu Blinken, Lavrov a mai declarat că Washingtonul şi Bruxellesul au ignorat cerinţele de securitate cheie ale Rusiei.

Rusia a acumulat forţe militare în apropierea Ucrainei, alimentând temerile că ar putea să o invadeze. Moscova neagă astfel de planuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult