Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lanţurile alimentare de aprovizionare se prăbuşesc în Ucraina. Rezervele alimentare sunt aproape epuizate la Mariupol

Un oficial din cadrul Programului Alimentar Mondial (World Food Programme -WFP) a declarat vineri că lanţurile de aprovizionare cu alimente se prăbuşesc în Ucraina, relatează Reuters şi EFE, scrie Agerpres. 

''Lanţul de aprovizionare cu alimente al ţării se rupe. Transporturile de bunuri au încetinit din cauza insecurităţii şi reticenţei şoferilor'' de a efectua deplasări, a declarat din Polonia la un briefing de presă Jakob Kern, coordonatorul WFP pentru situaţii de urgenţă în criza ucraineană.

El şi-a exprimat îngrijorarea în special cu privire la oraşele ucrainene încercuite de trupele ruse, precum Mariupol, în acesta din urmă rezervele de alimente şi apă fiind aproape epuizate şi convoaiele umanitare nu pot pătrunde.

Alte oraşe parţial încercuite, cum ar fi Harkov, Sumî şi capitala Kiev încă pot primi ajutoare prin acest program al ONU, ce a mobilizat în Ucraina resurse pentru aprovizionarea cu alimente a circa trei milioane de persoane pentru o perioadă de o lună.

Pe de altă parte, în condiţiile în care Ucraina este un mare exportator de cereale, perturbarea acestor exporturi, la care se adaugă creşterea preţurilor la alimente pe plan global, riscă să provoace ''foamete colaterală'' în alte părţi ale lumii, mai remarcă oficialul Programului Alimentar Mondial.

Citește și
Geoană, despre criza Rusia- Ucraina: E un carusel diplomatic excepțional, dar nu este niciun risc la adresa noastră
Geoană: Nu anticipăm riscuri la adresa securităţii ţărilor NATO. Conflictul din Ucraina va mai dura

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult