Modifica setarile cookie
Toate categoriile

La ce abuzuri sunt supuse disidentele din Rusia în coloniile penale pentru femei

Un funcționar al unei colonii penale a fost demis, după ce s-a descoperit că-și exploata deținuții și îi obliga să muncească pentru a-și plăti infracțiunile comise. Abuzurile a fost semnalate și de activista și membra trupei punk Pussy Riot, în urmă cu 5

Nadezhda Tolokonnikova a fost trimisă într-o colonie penală aflat în regiunea Mordovia din Siberia pentru participarea la protestul împotriva politicii totalitare a lui Putin, acesta acțiune având loc pe 21 februarie 2012 în Catedrala Hramul Mântuitorului din Moscova, scrie Moscow Times.

În 2013, Tolokonnikova a declarat că ea și colegii ei deținuți erau tratați ca niște sclavi și că directorul adjunct al lagărului, Yury Kupriyanov, amenințase că o va ucide.

"Se pare că Tolokonnikova avea dreptate", a declarat, luni, agenției de stat TASS, șeful adjunct al Serviciului Penitenciar Federal Valery Maximenko.

Maximenko l-a acuzat pe directorul coloniei penale Nr. 14, Kupriyanov, că "își umple buzunarele pe spatele muncii femeilor condamnate". O inspecție secretă la fața locului a descoperit că femeile "au fost obligate să muncească în condiții foarte grele", a mai spus Maximenko.

Citește și
Saif al-Islam Gaddafi
Fiul lui Gaddafi, susţinut de ruşi pentru a conduce în Libia. Planul Kremlinului

El a adăugat că Kupriyanov a fost concediat alături de alți funcționari suspectați de exploatarea muncitorilor deținuți. "Sper că acest lucru servește ca un avertisment tuturor", a declarat Maximenko, citat de TASS,

Sistemul penitenciar din Rusia a fost ținta unei serii de scandaluri privind abuzurile, după ce gardienii au torturat un deținut la nord de Moscova.

În urma primului val de investigații, în urma căruia s-au descoperit zeci de cazuri de abuz, procurorii au lansat o nouă rundă de inspecții după ce subiectul abuzurilor asupra deținuților a fost abordat la conferința de presă a președintelui Vladimir Putin la începutul acestei luni.

Tolokonnikova a declarat că recunoașterea greșelilor de către serviciul închisorii a fost "un șoc" și "o victorie".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult