Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kremlinul, după ce Boris Johnson a spus că Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete: „A mințit. E o situație stânjenitoare”

Kremlinul a oferit prima reacție după ce fostul premier britanic Boris Johnson a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin l-a "ameninţat" înainte de invadarea Ucrainei.

Vladimir Putin l-ar fi amenințat pe Boris Johnson înaintea invaziei din Ucraina, în timp ce vorbeau despre posibila aderare a acestei țări la NATO, a dezvăluit fostul prim-ministru al Marii Britanii într-un documentar BBC Two, potrivit Agerpres.

Johnson și Putin ar fi purtat o discuție telefonică "foarte lungă" şi "extraordinară", la scurt timp după vizita britanicului în capitala Ucrainei. Deși Putin își desfășurase soldații la granițele cu Ucraine, Putin nu i-a indicat lui Johnson ca avea intenția de a invada statul vecin. Între timp, fostul șef al guvernului britanic îi atrăsese atenția lui Putin că ar putea avea parte de sancțiuni dure din partea Occidentului dacă va călca pe teritoriul ucrainean.

„El a spus: 'Boris, spui că Ucraina nu va intra în NATO în curând. Ce vrei să spui prin 'nu curând?'”, povesteşte Boris Johnson.

„Ei bine, ea nu va intra în NATO în viitorul apropiat, ştiţi foarte bine asta", a răspuns fostul lider britanic, un susţinător al ucrainenilor.

Citește și
armata rusia, razboi, ucraina
Armata lui Putin a bombardat cu „cruzime” Hersonul, un oraș lăsat de mult timp fără apă și curent electric. Ce au vizat rușii
Moscova, deranjată de ipoteza lui Boris Johnson

„La un moment dat, m-a ameninţat cumva şi a spus: 'Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut sau ceva de genul acesta'”, a continuat Boris Johnson.

După ce mărturisirea lui Boris Johnson a făcut înconjurul lumii, Kremlinul a oferit primele sale declarații.

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezmințit, luni, afirmațiile fostului premier britanic Boris Johnson.

Peskov, care a sugerat că ar putea fi vorba despre o neînţelegere, a adăugat că Vladimir Putin i-a explicat lui Boris Johnson cum, dacă Ucraina ar adera la NATO, rachetele SUA sau ale NATO plasate lângă frontierele Rusiei ar însemna că orice rachetă poate ajunge la Moscova în chestiune de minute.

''Dacă acest pasaj a fost înţeles în felul acesta, atunci este o situaţie foarte stânjenitoare'', a adăugat Dmitri Peskov.

Relaţiile dintre Moscova şi Londra au ajuns la un nivel minim în ultimele decenii chiar înainte ca armata rusă să invadeze Ucraina în 24 februarie anul trecut, după cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în oraşul britanic Salisbury în 2018, notează Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult