Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kremlinul a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2024. Vladimir Putin nu și-a anunțat încă candidatura

Blocul politic intern al Kremlinului a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2024, pe baza faptului că acestea se vor desfășura în termen și cu participarea șefului statului în exercițiu, scrie Kommersant.ru.

Vladimir Putin nu și-a anunțat încă intenția de a candida pentru un alt mandat, dar administrația prezidențială lucrează la diverse scenarii electorale, pe baza faptului că va participa la acestea. Până acum nu există contururi clare ale componentei ideologice, deși se presupune că se va baza pe tema unității, scrie Kommersant.

În administrația prezidențială se acordă o atenție deosebită alegerilor la diferite niveluri, care ar trebui să aibă loc într-o singură zi de vot în septembrie 2023, inclusiv în teritoriile anexate. Aceste alegeri, scrie ziarul, sunt considerate, printre altele, ca o oportunitate de a testa idei atât tehnologice, cât și de fond care pot fi aplicate în timpul campaniei prezidențiale din 2024.

Verstka.media a scris și despre pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 12 ianuarie . Autoritățile regionale au primit ordine de la centrul federal să se pregătească pentru o viitoare campanie, relatează publicația, menționând că aceasta ar trebui să trimită un semnal că totul decurge conform planului, în ciuda ostilităților.

În vara anului 2020, în Rusia a avut loc un vot privind amendamentele la Constituție, inclusiv „reducerea la zero” a mandatelor prezidențiale. Vladimir Putin, astfel, a avut ocazia să fie ales de două ori la președinție și să o mențină până în 2036.

Citește și
Pat Ryder
Reacția Pentagonului, după ce Rusia a schimbat conducătorul invaziei din Ucraina

Următoarele alegeri prezidențiale din Rusia, conform legislației actuale, ar trebui programate pentru 17 martie 2024.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult