Kim Jong-un și-a scos tatăl şi bunicul din jurământul naţional. Ce pățesc cetățenii care nu-l rostesc
Jurământul care trebuie rostit de către toţi cetăţenii ţării a fost introdus pentru prima dată în anii '70 de către Kim Il-sung, bunicul lui Kim Jong-un şi fondatorul naţiunii.
Jurământul este alcătuit din zece paragrafe care lăudau înţelepciunea şi măreţia lui Kim Il-sung, și, după moartea acestuia în 1994, pe cele ale lui Kim Jong-il.
Rostit de muncitori, studenți și soldați cu ocazia sărbătorilor naționale și a aniversărilor-cheie ale Partidului Muncitorilor, jurământul presupune ca aceștia să se înarmeze cu idealurile primilor doi lideri, potrivit sitelui sud-coreean DailyNK.
Cetățenii nord-coreeni jură să-și dedice viețile pentru ”mărețele realizări” ale lui Kim Il-sung, Kim Jong-il și ale Partidului Muncitorilor.
Dacă un cetățean eșua în a fi prezent la o întâlnire de rostire a jurământului era considerat nedemn de încredere din punct de vedere politic.
Jurământul n-a fost schimbat mai bine de 40 de ani până când Kim Jong-un a decis o revizuire a sa.
Aparent, noua versiune are mai puține paragrafe - de la 10 la 5, scurtând timpul său de rostire. Potrivit DailyNK, numele lui Kim Il-sung și Kim Jong-il au fost scoase, lăsând doar un comentariu scurt desspre ”voința și spiritul lor”.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Telegraph
Etichete: coreea de nord , kim jong-un , national , juramant
Dată publicare: 25-06-2018 14:24