Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kim Jong-Un, implicat într-un accident aviatic la graniţa cu China

Surse nord-coreene afirmă că, acum câteva zile, avionul liderul de la Phenian ar fi aterizat de urgenţă în regiunea Samjiyon din nordul ţării.

Potrivit Daily NK, aeronava lui Kim Jong-Un a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Hyesan, foarte aproape de graniţa cu China, în timpul unei vizite oficiale în regiunea Samjiyon, greu accesibilă cu maşina. Un oficial a declarat, sub protecţia anonimatului, că a văzut aeronava aterizând, deşi nu era programat niciun zbor, iar telefonul său mobil a încetat să mai meargă ore întregi, din cauza dispozitivelor de bruiaj, pe care în general le folosesc doar gărzile liderului nord-coreean.

Incidentul aviatic pare să fi fost unul grav, dat fiind că aeroportul din Hyesan este încă în construcţie, iar aterizarea este foarte dificilă. Kim Jong-Un are două aeronave oficiale – un Il-62, fabricat în URSS, care a mai avut probleme grave şi în 2014, şi un Antonov-148 de fabricaţie ucraineană.

În plus, se pare că, din cauza problemelor avionului, liderul nord-coreean a ratat o întâlnire cu şedul diplomaţiei american, Mike Pompeo. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult