Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kim Jong Un a ”promis” că va face o vizită la Seul "în viitorul apropiat"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a anunţat miercuri că va efectua o vizită la Seul "în viitorul apropiat", ceea ce ar constitui prima vizită a unui lider nord-coreean în capitala sud-coreeană de la divizarea peninsulei, transmit agenţiile de presă.

"I-am promis preşedintelui (sud-coreean) Moon Jae-in că mă voi deplasa la Seul într-un viitor apropiat", a declarat Kim Jong Un într-o conferinţă de presă organizată în comun după un summit al celor doi lideri la Phenian

Liderul sud-coreean, aflat într-o vizită în capitala nord-coreeană cu scopul de a încerca o ieşire din impasul negocierilor cu privire la ”denuclearizarea” nordului, a anunţat că vizita lui Kim ar putea să aibă loc anul acesta, dacă nu vor exista ”circumstanţe speciale”.

Moon a adăugat că Nordul a acceptat ”să-şi închidă în mod permanent” instalaţia de testare de motoare de rachetă de la Sohae şi poligonul de tir de la Tongchang-ri ”în prezenţa unor experţi din naţiunile vizate”.

Coreea de Nord, vizată de multiple sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU din cauza programelor sale nuclear şi balistic interzise, a efectuat numeroase lansări de rachete din această instalaţie.

Însă ea a tras rachete şi din alte locuri - inclusiv de pe Aeroportul Internaţional Phenian, ceea ce relativizează importanţa angajamentului luat de Kim.

Moon a anunţat de asemenea că Nordul ar putea să-şi închidă complexul nuclear de la Yongbyon, dacă Washingtonul ia ”măsuri corespunzătoare” - de asemenea o condiţie foarte vagă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult