Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kievul exultă după atacul devastator din Sevastopol. Victime „de rang înalt” printre ocupanți, după ofensiva ucraineană

Armata ucraineană a anunţat, sâmbătă, că a ucis sau rănit "comandanţi de rang înalt" ai forţelor navale ruse în atacul său de vineri de la Sevastopol asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, în Crimeea anexată.

"Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât de curând posibil şi rezultatul se traduce prin zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai Flotei", a declarat armata de la Kiev.

Aceasta a mai afirmat că atacul a avut loc "în cursul unei reuniuni a conducătorilor marinei ruse".

Vineri, armata ucraineană a revendicat o "lovitură reuşită" asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, în timp ce comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk, i-a lăudat public pe piloţii avioanelor ucrainene care au lansat rachetele în această operaţiune.

"Promitem că vor fi mai multe", a adăugat acelaşi comandant, după ce în ultima vreme obiective militare ruseşti din peninsula Crimeea au fost atacate aproape zilnic de armata ucraineană cu rachete şi drone aeriene sau de suprafaţă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Citește și
rachete ucrainene
Noi atacuri ucrainene cu drone şi rachete au vizat peninsula anexată Crimeea
„Atenţie, pericol de rachetă!”

Mai mult, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, în Crimeea anexată, a avertizat, sâmbătă, asupra posibilităţii unui nou atac cu rachete ucrainene asupra oraşului, a doua zi după ce Kievul a lovit cartierul general al flotei ruse de la Marea Neagră.

"Atenţie, pericol de rachetă! Pericol de rachetă!", a avertizat, pe Telegram, Mihail Razvojaev.

"Închideţi bine ferestrele şi nu vă apropiaţi", a adăugat acesta, cerându-le persoanelor aflate în maşini şi în transportul public să se pună la adăpost.

La puţin timp după aceea el a anunţat că "pericolul s-a terminat".

Razvojaev a precizat, anterior, că "fragmente" de rachete au căzut în împrejurimile Sevastopolului, mai notează Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult