Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kievul a lovit cu o rachetă de croazieră un feribot încărcat cu vagoane-cisternă. Ambarcațiunea s-ar fi scufundat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kievul a lovit cu o rachetă de croazieră un feribot încărcat cu vagoane-cisternă, aflat într-un port rusesc. Ambarcațiunea care transporta combustibil a luat foc și există informații că s-ar fi scufundat.

Ucraina și-a întețit atacurile asupra infrastructurii energetice a Rusiei. În acest context, Vladimir Putin a lansat acuzații grave. Președintele Rusiei a spus, fără să aducă vreo dovadă, că forțele ucrainene ar fi încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk.

"Propagandă și minciuni absolute" - a reacționat un oficial ucrainean.

Un feribot care transporta 30 de vagoane-cisternă, încărcate cu combustibil, a luat foc într-un port din regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei. Martorii au înregistrat, de pe mal sau de pe alte ambarcațiuni, explozii și flăcări uriașe. Nava avea ca destinație Crimeea. Din cauza incendiului, podul Kerci, aflat in apropiere, care leagă peninsula de Rusia, a fost închis temporar. Potrivit bloggerilor de război, feribotul rusesc ar fi fost lovit de o rachetă antinavă ucraineană. Kievul și-a intensificat în ultima perioadă atacurile asupra infrastructurii energetice din Rusia. Un incendiu izbucnit la un mare depozit petrolier din Rostov este de nestavilit de aproape șase zile. Ar fi ars deja cel puțin 20 de rezervoare. Mai multi preoți au oficiat o slujbă și au invocat ajutor divin pentru oprirea focului.

Pe de altă parte, în regiunea Kursk, autoritățile locale au început să se pregătească pentru lupte de durată. Instaleaza adăposturi din beton pentru civili în zone aglomerate din capitala regiunii, unde traiesc patru sute de mii de persoane. Alexei Smirnov, guvernatorul regiunii Kursk: „Opt districte din regiunea Kursk, populate de 152.566 de persoane, au ajuns în zona de strămutare și evacuare. Până în prezent, 133.190 de persoane au plecat." Vladimir Putin a acuzat Ucraina că încearcă să provoace un dezastru nuclear. Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Inamicul a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk în timpul nopții. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a fost informată. Ei promit să vină personal și să trimită specialiști pentru a evalua situația." Kievul a respins vehement acuzațiile. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu comandantul Armatei în Sumî, regiune din Ucraina aflată de partea cealaltă a graniței. Cu această ocazie, presedintele a precizat că forțele ucrainene au preluat controlul asupra unei noi localități din regiunea Kursk. Anterior, oficialii transmiteau că trupele au capturat peste 90 de așezări de pe teritoriul Rusiei. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Operațiunea noastră în regiunea Kursk – operațiunile noastre de luptă continuă; se iau măsuri. Controlăm zonele desemnate. Și le mulțumesc tuturor băieților noștri, tuturor unităților noastre pentru ca lupta să completeze "fondul de schimb"." În plus, forțele Kievului au anunțat că au lansat o contraofensivă în regiunea Harkov, din nord-estul Ucrainei. O brigadă ucraineană ar fi reușit să străpungă linia frontului și să pătrundă doi kilometri în interiorul teritoriului controlat de inamic.

Citește și
soldati rusi, soldati rusia
Un soldat rus a dezertat în Ucraina după ce a spionat luni de zile pentru un grup de rezistenţă al ruşilor

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult