Modifica setarile cookie
Toate categoriile

KFC a avut promoție la ”pui crocant” în Noaptea de Cristal, când o sută de evrei au fost uciși de naziști în Germania

KFC și-a cerut scuze după ce a lansat o promoție la ”pui crocant” în Noaptea de Cristal, comemorarea pogromului nazist din noaptea de 8 spre 9 noiembrie 1938, când circa 100 de evrei au fost uciși în Germania.  

"Ziua comemorării nopţii pogromului nazist - Răsfăţaţi-vă cu mai multă brânză fragedă cu pui crocant": KFC şi-a cerut scuze după ce a trimis un mesaj promoţional pe aplicaţia sa din Germania care face referire la Noaptea de Cristal (Kristallnacht), organizată de nazişti în 1938, informează AFP.

Gigantul american al puiului prăjit a trimis miercuri această notificare către utilizatorii aplicaţiei sale din Germania, atrăgându-şi o ploaie de critici.

Ulterior, KFC a trimis un nou mesaj în care spune că a fost vorba de o "greşeală".

O sută de evrei au fost uciși, iar sute de sinagogi au fost incendiate în Germania, în Noaptea de Cristal

Citește și
preot
Povestea unui preot olandez, ucis într-un lagăr nazist, care va fi declarat sfânt de Biserica Catolică

”În urma unei erori în sistemul nostru, am trimis un mesaj incorect şi nepotrivit prin intermediul aplicaţiei noastre", a explicat KFC. "Ne pare rău, ne vom revizui imediat procedurile interne pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla", a anunţat gigantul american.

Noaptea de Cristal a fost un vast pogrom comis în Germania nazistă împotriva evreilor în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 1938. Sute de sinagogi şi lăcaşuri de cult au fost incendiate şi mii de magazine deţinute de evrei au fost jefuite de către SA şi SS naziste. Aproximativ o sută de evrei au fost ucişi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult