Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jurnalista care a protestat față de război la o televiziune din Rusia este acum corespondenta ziarului german Welt în Moldova

Jurnalista care a protestat în direct împotriva războiului la o televiziune din Rusia este acum corespondenta publicației germane Die Welt în Republica Moldova, de unde a transmis un reportaj despre situația refugiaților ucraineni.  

Marina Ovsiannikova, fosta angajată a postului de televiziune Pervîi Kanal din Rusia, se află într-o vizită în R. Moldova, în calitate de reporteră la publicația germană Die Welt, scrie Ziarul de Gardă.

Jurnalista a postat pe contul său de Facebook câteva fotografii și un reportaj de la punctul de control Palanca și s-a adresat prietenilor ei din Federația Rusă, cu îndemnul „să nu tacă”.

„Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Sunt sute de mii de refugiați din Ucraina aici. Am ajuns în Moldova tocmai în momentul în care situația din jurul Transnistriei nerecunoscute a escaladat. Nici în Moldova și nici în Transnistria nu dorește nimeni o escaladare a conflictului. Oamenii se roagă pentru pace. Locuitorii Moldovei ajută zilnic refugiații din Ucraina”, a scris jurnalista pe Facebook.

A refuzat oferta de azil din partea lui Emmanuel Macron

Marina Ovsiannikova a fost arestată după ce, în seara zilei de 14 martie, a protestat în direct la cel mai puternic post TV din Rusia, Pervîi Kanal, împotriva războiului purtat de Moscova în Ucraina.

Citește și
Emilia Sercan
Reacția Guvernului, după ce Emilia Șercan a acuzat acțiuni de defăimare: Premierul cere investigaţii vizând ameninţările

Ulterior, jurnalista a fost eliberată și amendată cu 30.000 de ruble, dar tot riscă 10 ani de închisoare pentru fapta sa.

Marina Ovsiannikova a refuzat oferta de azil politic a președintelui francez Emmanuel Macron și s-a angajat ulterior pe un post de corespondent al publicației germane Die Welt.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult