Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Josep Borell: Situaţia din Gaza este „apocaliptică” pentru populaţia civilă

Situaţia din Gaza este „apocaliptică” pentru populaţia civilă, a avertizat, luni, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Josep Borell a mai adăugat că nivelul de distrugere în teritoriul palestinian este superior celui din Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Din păcate, nivelul de distrugere al clădirilor din Gaza este mai mult sau mai puţin, chiar mai mare decât distrugerile suferite de oraşele germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a afirmat Borrell, la încheierea unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai UE la Bruxelles.

Oficialul spaniol a prezentat presei o imagine „catastrofală” a situaţiei din Gaza, afirmând că nivelul suferinţei umane constituie o „provocare fără precedent”.

Şefii diplomaţiei UE au discutat luni despre sancţiuni suplimentare împotriva Hamas, pe baza unei propuneri făcute de Franţa, Italia şi Germania. „Nu au fost obiecţii”, a spus Josep Borrell, adăugând că va face o propunere în acest sens Celor 27.

Citește și
Charles Michel
Patru țări UE au transmis președintelui Consiliului să ceară încetarea focului în Gaza. „Este timpul ca UE să acționeze”

El a indicat că au fost discutate posibile sancţiuni împotriva extremiştilor israelieni din Cisiordania. „Nu a existat unanimitate”, a precizat el, adăugând că va face totuşi o propunere statelor membre.

Ţările UE au cerut, la rândul lor, un armistiţiu de durată în conflictul din Gaza.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult