Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Josep Borell a transmis condoleanțe Iranului, după atacul teorist de la comemorarea generalului Soleimani

Josep Borell a transmis condoleanțe Iranului după atacul teorist care a ucis cel puțin 95 de persoane la comemorarea generalului Qassem Soleimani.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a vorbit la telefon cu ministrul iranian de externe, după ceea ce diplomatul spaniol a descris drept un „atac terorist" care a ucis 95 de persoane, relatează AFP, preluat de Agerpres.

O dublă explozie a avut loc miercuri la Kerman, în sudul Iranului, în apropierea mormântului generalului Qassem Soleimani, arhitect al operaţiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu. Ceremoniile marcau oficial împlinirea a patru ani de de la decesul acestuia.

Josep Borrell a discutat cu ministrul Hossein Amir-Abdollahian „pentru a-i transmite condoleanţe în urma exploziilor oribile care au avut loc miercuri la Kerman, soldate cu moartea a zeci de civili", potrivit mesajelor Înaltului Comisar european pe reţelele de socializare.

„Am condamnat acest atac terorist în termenii cei mai fermi şi mi-am exprimat solidaritatea cu poporul iranian", a adăugat el.

Citește și
pornografie infrantilă
Jandarmul digital al UE. Comisia Europeană obligă site-urile pentru adulți să combată dezinformarea

Atacul nu a fost revendicat, dar un consilier politic al preşedintelui iranian a acuzat Israelul şi Statele Unite că se află în spatele atentatului.

Departamentul de Stat de la Washington a considerat "absurdă" orice sugestie privind implicarea Statelor Unite ori a Israelului în atentat. Inamic vechi al Iranului, Israelul nu a făcut niciun comentariu în legătură cu atacul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult