Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden, mesaj răspicat pentru Hamas: "Declară că dorește un armistițiu. S-o dovedească!". Care este planul pentru Gaza

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Este timpul ca războiul din Gaza să se încheie". E prima asemenea declarație publică a președintelui Joe Biden, care a făcut apel la Hamas să accepte un plan în trei etape propus de Israel.

Prima fază, a planului ar presupune o încetare totală a focului, cu o retragere de 6 săptămâni a trupelor israeliene din "zonele populate din Gaza" și eliberarea femeilor și a bolnavilor ținuți ostatici de Hamas din 7 octombrie, anul trecut. A doua etapă ar urma să includă eliberarea tuturor ostaticilor israelieni, urmată de reconstrucția Fâșiei Gaza, în mare măsură transformată în ruine de războiul sângeros din ultimele 7 luni.

Potrivit BBC, Hamas ar fi semnalat că analizează propunerea. În ceea ce-l privește, premierul Netanyahu insistă că un armistițiu permanent este condiționat de recuperarea tuturor ostaticilor și de anihilarea capacităților militare ale Hamas.

Joe Biden, președintele SUA: "După eforturi diplomatice intense făcute de echipa mea, Israelul a pus pe masă o nouă propunere cuprinzătoare. Este calea către un armistițiu durabil și eliberarea ostaticilor. Iar Statele Unite vor colabora cu partenerii lor pentru a reconstrui casele, școlile și spitalele din Gaza. Hamas declară că dorește un armistițiu. Acest acord ar fi ocazia s-o dovedească! De luni de zile, oameni din toată lumea cer în stradă un armistițiu. E timpul să vă faceți vocile auzite și să cereți celor din Hamas să încheie războiul pe care ei l-au declanșat".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult