Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden, despre Criza din Ucraina: „Dacă Rusia invadează Ucraina, statele responsabile ale lumii nu vor ezita să răspundă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-un discurs ținut aseară la Washington, președintele american Joe Biden a transmis Moscovei încă o dată că nici SUA, nici NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia.  

De asemenea, a avertizat că o invazie a Ucrainei ar aduce cu sine sancțiuni economice dure.

În plus, Biden a reluat ideea că, în caz de conflict, nu va trimite militari americani în Ucraina.

 

Statele Unite vor proteja, în schimb, ţările membre NATO cu toate forțele

 

Joe Biden: „Ar trebui să dăm diplomației toate șansele să reușească. Cred că avem căi reale pentru a aborda grijile noastre legate de securitate. Statele Unite au pus pe masă idei concrete pentru a crea un mediu de securitate în Europa. Propunem noi măsuri de control al înarmării, noi măsuri legate de transparență, noi măsuri de stabilitate strategică.

Statele Unite și NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia. Ucraina nu este o amenințare pentru Rusia. Dar nu vă amăgiți: Statele Unite vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forța. Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor. Iar angajamentul SUA față de Articolul 5 (al Cartei NATO) este sfânt.

Două căi sunt deschise: de dragul responsabilității istorice pe care o împărtășesc Rusia și Statele Unite, pentru stabilitatea globală, de dragul viitorului nostru comun, alegeți diplomația. Dar să nu fie niciun pic de îndoială: dacă Rusia invadează Ucraina, statele responsabile ale lumii nu vor ezita să răspundă.”

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult