Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden a sosit în Israel, în prima sa vizită în Orientul Mijlociu. Ce va discuta cu liderii din regiune

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joe Biden a sosit în Israel, unde începe prima sa vizită în Orientul Mijlociu de când a devenit președintele Statelor Unite.  

Două zile va avea discuții cu responsabilii israelieni la Ierusalim, înainte să se întâlnească cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, vineri, în Cisiordania.

Apoi, la sfârșitul săptămânii, liderul american va călători în Arabia Saudită, unde va participa la summitul Golfului, care aduce împreună lideri arabi din regiune.

Citește și: Închisoare pe viață pentru femeia din România care și-a torturat și ucis prietena, tot româncă, în Italia

Agenda de obiective a președintelui american este plină: securitate energetică, strângerea și chiar oficializarea relațiilor diplomatice dintre Arabia Saudită și Israel, un front comun împotriva Iranului.

Citește și
Joe Biden și Jill Biden - 7
Un general american în rezervă, suspendat după ce a luat în derâdere o postare a Primei Doamne a SUA în privinţa avortului
Carburantul la pompă în SUA, mai scump ca niciodată

Rezervele de petrol ale regatului saudit sunt o mare miză, după ce invazia rusă în Ucraina a redus dramatic aprovizionarea cu petrol în lume.

Citește și: O cameră de cămin studențesc din Cluj-Napoca se închiriază cu 500 de euro pentru Untold

Iar carburantul la pompă în Statele Unite este mai scump ca niciodată.

Arabia Saudită este un partener strategic al Statelor Unite, însă Biden trebuie să uite de criticile la adresa regatului privind încălcarea drepturilor omului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult