Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden a explicat de ce crede că Israelul nu a atacat spitalul din Gaza, acolo unde au murit sute de persoane

Președintele SUA, Joe Biden, a explicat de ce crede că israelienii nu s-au aflat în spatele exploziei care a ucis marţi sute de persoane la un spital din Gaza, informează News.ro, care citează ABC News.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că "datele pe care mi le-a arătat Departamentul meu de Apărare" l-au determinat să fie convins că Israelul nu se face vinovat de acest eveniment tragic. 

Joe Biden i-a spus, miercuri, la Tel Aviv, premierului israelian Benjamin Netanyahu, într-o întâlnire bilaterală, că bombardarea unui spital din oraşul Gaza ”pare că a fost comisă de cealaltă echipă, nu de voi”, relatează CNN.

”Am fost profund întristat şi indignat de explozia de la spitalul din Gaza de ieri, iar pe baza a ceea ce am văzut, pare că a fost comisă de cealaltă echipă, nu de voi”, i-a spus şeful statului american premierului israelian.

”Dar sunt mulţi oameni care nu sunt siguri (de acest lucru), aşa că  trebuie să depăşim multe lucruri”, a adăugat Biden.

Citește și
putin
Putin cere începerea de negocieri după explozia de la spitalul din Gaza. „Este un eveniment groaznic”

Autorităţile israeliene pun explozia de la spital pe seama unei rachete lansate greşit de militanţii din Gaza, în timp ce oficialii palestinieni susţin că a fost vorba despre un atac aerian lansat de evrei.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că 471 de palestinieni au fost ucişi şi peste 314 au fost răniţi la spitalul Al-Ahli al-Arabi din nordul Fâşiei Gaza. Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt Ashraf Al-Qidra a calificat explozia drept un "masacru israelian".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult