Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jerusalem Post: Iranul ar putea interveni dacă Israelul continuă campania în Gaza

Jerusalem Post relatează că Iranul a trimis un mesaj privat Israelului, prin intermediul ONU, că ar putea interveni dacă Israelul îşi continuă campania militară în Gaza.

Raportul, preluat pentru prima dată de site-ul israelian de ştiri Walla, arată că Teheranul a avertizat asupra unor "consecinţe de anvergură" dacă bombardamentele Forţelor de Apărare ale Israelului în Gaza nu vor fi oprite.

În acest timp, diplomaţii lucrează febril pentru a împiedica escaladarea războiului dintre Israel şi Hamas într-un conflict regional care ar putea include Iranul şi gruparea militantă libaneză Hezbollah, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Ministrul iranian de externe, Hossein Amir Abdollahian, s-a întâlnit sâmbătă la Beirut cu coordonatorul special al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, pentru a discuta situaţia.

Ministrul iranian de externe s-a întâlnit în Qatar cu liderul Hamas

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, s-a întâlnit sâmbătă cu ministrul iranian de externe, în Qatar, unde au discutat despre atacul grupării militante palestiniene asupra Israelului "şi au convenit să continue cooperarea" pentru a atinge obiectivele grupării, a precizat Hamas într-un comunicat citat de Reuters.

Citește și
hezbollah
Se pregătește un "nou front" împotriva Israelului. Iranul s-a consultat cu liderul grupării teroriste Hezbollah

În timpul întâlnirii lor din capitala Qatarului, Doha, ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a lăudat raidul Hamas de sâmbăta trecută ca fiind o "victorie istorică" ce a adus un regres ocupaţiei israeliene a teritoriilor palestiniene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult