Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Izolarea pacienților infectați cu coronavirus la domiciliu, considerată "o bombă cu ceas"

În Italia, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, pacienții cu forme uşoare ale bolii sunt tratați acasă.

Măsura a fost aplicată pentru reducerea numărului de cazuri de infectare, dar focarele s-au mutat din spitale în casele oamenilor, transmite New York Times.

Cu toate acestea, epidemiologii din întreaga lume susțin că această problemă nu este luată cu adevărat în serios.

Andrea Crisanti, consultantul pentru epidemie din regiunea Veneto, susține că aplicarea acestor măsuri „este o bombă cu ceas”.

Virusologii din Italia transmit că locuințele au devenit o sursă persistentă de contagiune. Experții au estimat că peste un milion de oameni din Italia ar putea fi infectați cu virusul acasă.

Cartierele aglomerate, dar şi imposibilitatea de a-i muta pe cei infectaţi în locuri de carantină speciale, au dus la creşterea numărului celor infectaţi, în loc să ducă la o scădere, aşa cum preconizau măsurile de distanţare socială.

Citește și
Noua Zeelandă a eliminat transmiterea comunitară a coronavirusului
Noua Zeelandă a eliminat transmiterea comunitară a coronavirusului

„Infectarea domestică este răul mai mic. Decât să lăsăm epidemia pe străzi, mai bine am ţinut virusul în familie. Acasă este blocat!", declara Giorgio Palu, profesor la Universitatea din Padova şi fost şef al Societăţii Europene de Virusologie.

Îm Italia, până în prezent au fost confirmate 197.675 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 26.644 au decedat, potrivit datelor actualizate în timp real de Worldometers.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult