Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Italia impune noi restricții dure pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid

Autoritățile italiene au luat, miercuri, noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, informează Reuters.

Conform noilor reguli, care vor intra în vigoare la data de 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în sălile de cinema, în restaurante și nu vor mai putea participa la evenimente sportive, a anunțat, într-un comunicat de presă, premierul Mario Draghi.

Vaccinarea obligatorie, care este deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătății, va fi extinsă pentru personalul din școli, polițiști și militari, începând cu 15 decembrie.

De asemenea, guvernul italian a înăsprit și regulile de folosire a certificatului verde. Documentul va fi obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public, însă va putea fi utilizat nu doar de cei vaccinați, ci și de cei care au dețin un test, efectuat recent, cu rezultat negativ.

„Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a afirmat Draghi după ce cabinetul său a aprobat noile măsuri.

Citește și
Poliție Italia
Românii din Italia implicați într-o fraudă de 60 de milioane de euro, interogați la Milano

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult