Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Italia, ajutor de 10 milioane de euro pentru Ucraina și ia în considerare să furnizeze sisteme de apărare aeriană

Premierul italian Giorgia Meloni a reafirmat, marţi, ''sprijinul deplin'' al guvernului său pentru Ucraina într-o convorbire telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat biroul ei într-un comunicat.

Giorgia Meloni (foto articol), care şi-a început mandatul în octombrie, a fost o susţinătoare fermă a Kievului, în pofida fricţiunilor privind această chestiune în cadrul coaliţiei sale conducătoare de dreapta şi a unei opinii publice divizate.

"Meloni a reînnoit sprijinul deplin al guvernului italian pentru Kiev, în domeniile politic, militar, economic şi umanitar, (angajamentul) de a repara infrastructura energetică şi de a lucra pentru viitoarea reconstrucţie a Ucrainei", a transmis biroul său.

Într-o postare pe Twitter publicată marţi, Zelenski i-a mulţumit lui Meloni pentru "solidaritatea şi sprijinul său complet" şi a spus că Italia ia în considerare să furnizeze Kievului sisteme de apărare aeriană.

Săptămâna trecută, în discursul susţinut în faţa liderilor occidentali, preşedintele ucrainean a cerut o gamă amplă de arme şi sisteme de apărare aeriană pentru susţinerea eforturilor de contracarare a invaziei ruseşti.

Citește și
volodimir zelenski, narendra modi
Volodimir Zelenski cere ajutorul premierului indian Modi pentru un plan de pace: „Acum contez pe India”
Kievul a solicitat Romei sisteme de apărare aeriană

Într-un interviu acordat Reuters în această lună, ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, a confirmat că Kievul a solicitat Romei sisteme de apărare aeriană, între care şi sistemul franco-italian SAMP/T.

În timpul administraţiei precedente a prim-ministrului Mario Draghi, Italia a trimis Ucrainei cinci pachete de ajutor, care au inclus elemente militare, iar guvernul Meloni lucrează la o a şasea posibilă livrare.

Biroul lui Meloni a mai transmis marţi că ea "şi-a confirmat intenţia" de a vizita Kievul şi l-a invitat pe Zelenski, care săptămâna trecută s-a deplasat în SUA în prima sa vizită în străinătate de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie, să vină şi la Roma, realtează Reuters, citată de Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult