Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ISW: Rusia a trimis unități de elită la granița cu Ucraina. Mutarea Kremlinului, explicată în raport

Rusia a trimis unități din două brigăzi de forțe speciale ale Direcției Principale de Informații a Forțelor Armate ale Rusiei în zonele de frontieră din regiunea Kursk.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), în acest fel, Rusia încearcă să consolideze o parte din trupele ucrainene din zonele de frontieră și să le disperseze în zonele critice ale liniei de contact.

Centrul Național de Rezistență din Ucraina a anunțat la 19 mai că unități ale Brigăzilor 3 și 22 ale Gărzilor Speciale ruse au fost desfășurate în satul Tyotkino, regiunea Kursk din Rusia, pentru a preveni activitățile subversive ale rezistenței ucrainene și pentru a ridica moralul trupelor rusești.

Potrivit ISW, astfel de desfășurări rusești în zonele de frontieră reprezintă, cel mai probabil, o încercare de a consolida o parte a trupelor ucrainene în zonele de frontieră și de a le dispersa în zonele critice ale liniei frontului, informează Ukrainska Pravda.

Ce cred analiștii ISW

ISW notează că, anterior, unități ale Brigăzii a 3-a cu destinație specială a Gărzii au fost staționate în apropierea orașului Kreminna din regiunea Luhansk, iar unități ale Brigăzii a 22-a cu destinație specială a Gărzii au fost mutate în apropierea orașului Orikhiv din vestul regiunii Zaporojie.

Citește și
barack obama
Rusia interzice intrarea în țară a 500 de americani, inclusiv a lui Barack Obama

"Nu este clar de ce conducerea rusă ar fi putut lua decizia de a îndepărta astfel de elemente din sectoarele active ale liniei frontului către zonele din spatele Rusiei și este posibil ca aceste unități să fi suferit pierderi anterioare în operațiuni recente și să fi fost retrase și redistribuite pentru a se odihni și a se reface. Este puțin probabil ca desfășurarea acestor unități în zonele de frontieră să aibă efectele informaționale sau operaționale dorite", a declarat ISW.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult