Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul este prima țară din lume care folosește avionul performant F-35 în atacuri

Comandantul forțelor aeriene israeliene Amikam Norkin a dezvăluit marți faptul că un avion de luptă F-35 a condus atacurile aeriene în cel puțin două situații până acum.

Potrivit Times of Israel, acest lucru face ca Israelul să fie prima țară din lume care a folosit în mod operațional această aeronavă care nu poate fi detectată de radare.

”Avionul Adir este deja operațional pentru misiuni aeriene. Suntem prima țară din lume care organizează atacuri cu F-35”, a spus Norkin la o conferință la care au participat șefi ai forțelor armate aeriene din mai multe țări.

El nu a precizat, însă, când au avut loc aceste două atacuri.

Israelul a început să primească din SUA aceste aparate performante de zbor, care nu pot fi detectate de darade, în decembrie 2016. Iar acest model de avion a fost declarat operațional aproximativ un an mai târziu.

Citește și
fasia gaza
Tiruri cu rachete ale Israelului în nordul Fâșiei Gaza. Țintele lovite. VIDEO

Norkin a făcut această dezvăluire arâtându-le celorlalți șefi de forțe aeriene o fotografie cu un F-35 zburând deasupra capitalei libaneze Beirut - ceea ce se poate inetrpreta ca o amenințare tacită la adresa grupării teroriste Hezbollah.

Potrivit Haaretz, generalul Amikam Norkin a mai declarat că Iranul a tras 32 de rachete asupra graniței Israelului cu Siria, la începutul acestei luni. Conform sursei citate, 4 dintre aceste rachete au fost interceptate de Israel, iar restul au căzut în afara teritoriului israelian.

El a mai adăugat faptul că peste 100 de proiectile sol-aer au fost trase spre aparatele de zbor israeliene din Siria.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult