Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a "început raiduri terestre localizate şi ţintite" în Liban care ar viza mişcarea islamistă Hezbollah

Armata israeliană a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că a început "raiduri terestre localizate" în satele din sudul Libanului, afirmând că vizează mişcarea islamistă Hezbollah, relatează AFP.

"În conformitate cu decizia eşalonului politic, forţele de apărare civilă au început în urmă cu câteva ore raiduri terestre limitate, localizate şi ţintite, bazate pe informaţii precise, împotriva unor ţinte şi infrastructuri teroriste ale Hezbollah în sudul Libanului", a scris armata israeliană pe Telegram în jurul orelor 23.00 GMT (02.00, ora locală).

Statele Unite anunţaseră cu câteva ore mai devreme operaţiuni terestre "limitate" ale Israelului împotriva Hezbollah în Libanul vecin. Forţele armate "operează conform unui plan metodic stabilit de Statul-Major general şi Comandamentul de nord, pentru care militarii apărării civile s-au antrenat şi pregătit în ultimele luni", a explicat armata israeliană. Forţele aeriene israeliene şi artileria apărării civile sprijină forţele terestre cu lovituri precise, potrivit aceleiaşi surse. Armata subliniază continuarea operaţiunilor sale "pentru a atinge obiectivele de război" şi a face "tot ce este necesar cu scopul de a apăra cetăţenii Israelului şi a permite revenirea la casele lor a cetăţenilor din nordul Israelului strămutaţi".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult